Kødboller med kartoffelmos (2 port)

Ingredienser

2 spsk. mælk
1 spsk. rasp
1 spsk. hakket zitauerløg
100 g hakket oksekød
1 æggeblomme
½ tsk. dijonsennep
½ tsk. letsaltet soja
1 knivspids stødt hvid peber
3 skrællede kartofler
1,5 dl mælk
1,5 tsk. smør
0,5 dl kidneybønner
0,5 dl majskorn

Tilberedning

1. Hæld mælk i en skål, og tilsæt raspen. Lad det trække i et par minutter.

2. Tilsæt fars, løg, æg, sennep, soja og peber, og ælt det sammen til en smidig fars.

3. Rul farsen til kødbollekugler, og steg dem i smør.

4. Læg kartoflerne i en kasserolle, dæk dem med vand, og kog dem møre i ca. 20 minutter.

5. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne med en elpisker. Kog mælk og smør op, og hæld kartoflerne i, mens du pisker.

6. Servér kødbollerne og mosen med tyttebærsyltetøj, bønner og majs.

 

Brug økologiske råvarer, når du laver mad, dels af hensyn til dyr og naturen, men også for den gode smags skyld.