Laks med asiatiske grøntsager (4 port)

Ingredienser

450 g laksefilet
2 skrællede gulerødder
5 cm purløg
5 cm zucchini
¼ hvidkålshoved
2 dl skivet blomkål
2 spsk. olivenolie/rapsolie
2 fed hvidløg
1 tsk. revet ingefær
2spsk. letsaltet Kikkoman-soja
2 spsk. sweetchili-sauce
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. sesamolie

Tilberedning

1. Skær laksen i 3 stykker, og smør dem ind i lidt olie, salt dem let, tilsæt en smule peber, og læg dem på en bageplade.

2. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til fisken er klar.

3. Skær gulerødder, purløg, zucchini og hvidkål i strimler.

4. Steg grøntsagerne møre i en lille smule olie på en varm stegepande sammen med blomkålen og hvidløg i skiver.

5. Tilsæt soja, sweet chili og sesamolie.

6. Strø med sesamfrø.

7. Servér laksen med grøntsager og ris.

 

Brug økologiske råvarer, når du laver mad, dels af hensyn til dyr og naturen, men også for den gode smags skyld.