Chili con carne (4 port)

Ingredienser

350 g hakket oksekød
2 løg
2 fed hvidløg
1 1/4 tsk. cayennepeber
2 1/4 tsk. paprikapulver
1 tsk. oregano
1 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. chilisauce
1 dl majs
1 dl kogte kidneybønner
1 rød peber
1 avocado
½ agurk
2 tomater
1 dl cremefraiche
6 cm purløg
3 skrællede kartofler
2 skrællede gulerødder
1 laurbærblad
1 tsk. tørret timian
1 dl hvidvin
6 dl fiskebouillon

Tilberedning

1. Hak løgene, og steg dem sammen med krydderierne i olien i en kasserolle i et par minutter.

2. Tilsæt farsen, og lad det hele stege i ca. 5 minutter, tilsæt de hakkede tomater, kog op, og lad det småkoge i ca. 20 minutter.

3. Smag til med chilisauce, lidt salt, peber og et par dråber tabasco.

4. Skyl majs, bønner, og lad dem dryppe godt af. Skær peberfrugten i tern, og vend dem ned i chilien sammen med bønner og majs.

5. Skær avocadoen i skiver, tomaterne i både, og agurken i stave, og læg det hele på et fad.

6. Server chilien sammen med grøntsagerne, en skefuld cremefraiche og ris.

 

Brug økologiske råvarer, når du laver mad, dels af hensyn til dyr og naturen, men også for den gode smags skyld.