Kikärtsbiffar i pitabröd med morotszatziki (4 port)
Ingredienser
3 fed hvidløg
2 tsk. tørret oregano
600 g kogte kikærter
1/4 tsk. sesamolie
1 spsk. olivenolie
2 spsk. sesamfrø
2 dl groft revne gulerødder
1 dl græsk yoghurt
1 1/4 tsk. spidskommen
2 tomater
3 dl strimlet icebergsalat
4 citronbåde
4 pitabrød
Tilberedning
1. Pres 2 fed hvidløg, og bland dem med oregano, olivenolie og kikærter til en grynet puré. Smag til med sesamolie, salt og peber.
2. Form kikærtepuréen til bøffer, og vend dem i en lille smule sesamfrø.
3. Steg dem forsigtigt i lidt olie på en stegepande, til de er gyldne.
4. Rør gulerødder og græsk yoghurt sammen, og smag til med spidskommen, salt og peber.
5. Skær tomaterne i både.
6. Servér bøfferne i pitabrød med gulerodstzatziki, tomater og salat.
7. Pres lidt citron ud over indholdet i pitabrødet.
Brug økologiske råvarer, når du laver mad, dels af hensyn til dyr og naturen, men også for den gode smags skyld.