Økologisk børnemad – et bevidst valg

Økologisk børnemad, hvad er det? Hvorfor skal vi vælge økologisk børnemad?

Når det er tid til at spise rigtig mad, er det praktisk nogle gange at bruge færdiglavet mad. Ved at vælge økologisk børnemad fra HiPP kan du altid føle dig tryg ved, at du giver dit barn både god og næringsrigtig mad, samtidig med at du investerer i miljøet. Vores krav til de økologiske råvarer er ekstra høje, og derudover kontrolleres hvert produkt 260 gange, inden det når frem til din butik.

Stadig flere forældre vælger at give sine børn økologisk mad. Hos HiPP er vi rigtig glade for denne tendens, for allerede i den første tid af vores børns liv lægges fundamentet for deres udvikling og fremtid. Vores ambition er, at dit barn skal lære at værdsætte god mad. Når du vælger økologisk, investerer du i dit barns fremtid med et sundere miljø, gladere dyr og renere råvarer.

Økologiske råvarer

I mere end 50 år har HiPP lavet økologisk børnemad, og vi samarbejder kun med økologiske gårde. I vores landbrug værner vi både om et godt miljø og sunde, glade dyr. Derfor er det vigtigt for os, at vores dyr lever så frit og naturligt som muligt. Når du vælger børnemad fra HiPP, siger du også nej til kunstgødning og kemiske ukrudtsmidler, som er forbudte i økologiske landbrug. Vi bruger i stedet naturlig bekæmpelse af skadedyr ved hjælp af mariehøns, sæbevand og kalk. Og for at garantere, at du kan føle dig sikker på, at dit barn ikke indtager forurening gennem maden, ligger vores jorde og frugthaver langt fra industriområder og trafikerede veje.Læs mere om vores landbrug.

En smagsoplevelse

Børnemad fra HiPP er en smagsrig oplevelse for dit barn. Alle vores produkter er ernæringsmæssigt tilpasset til barnets udvikling, så det kan vokse og føle sig godt tilpas. Vi tilbereder også maden på en måde, der betyder, at smag og næringsstoffer bevares.  Med et bredt sortiment af økologiske produkter er der noget til alle børn og alle måltider. Læs mere om vores produkter her.

Når du som forælder vælger HiPPs økologiske børnemad, behøver du aldrig at gå på kompromis, men kan vælge økologisk og god mad til dit barn ved hvert måltid.

Måltider med god smag!


Fra fødslen

Gode madvaner er vigtige for, at dit barn kan vokse og føle sig godt tilpas. Der er intet tidspunkt i et menneskes liv, hvor næringsbehovet pr. kilo kropsvægt er så stort som i spædbarnsåret.

Læs mere


4-6 måneder

I 4-6-månedersalderen begynder barnet at få kontrol over læber og tunge og begynder at bruge hænderne til at gribe fat i ting i deres nærhed. Ved hjælp af hænderne lærer barnet at genkende forskellige former og strukturer

Læs mere


6-8 måneder

I 6-8-måneders alderen er det almindeligt, at barnets første tænder begynder at kigge frem. Det kan variere fra barn til barn, hvornår det får sin første tand. Nogle fødes med tænder, mens andre får deres første tand efter 1-årsalderen.

Læs mere


8-12 måneder

Hvis man har lyst og tålmodighed, kan man allerede fra en tidlig alder lade barnet at spise selv. Selvom det griser, og det meste havner på gulvet, er det god træning og giver barnet mulighed for selv at bestemt tempo og mængder.

Læs mere


1-3 År

Omkring 1-årsalderen lærer de fleste børn at gå. Det er et stort skridt i udviklingen at kunne komme præcis derhen, hvor man vil. I forbindelse med denne udvikling bliver mange børn stadig mere selvstændige og får en stærkere vilje.

Læs mere


Det vigtige jern

Jern er et vigtigt næringsstof, som små børn har svært ved at få tilstrækkeligt af. Ved 6-månedersalderen er barnets medfødte jernforråd være at være udtømt, og behovet for jernholdig mad øges.

Læs mere


Derfor har vi brug for fedt

Fedtet er kroppens energikilde og lagres i fedtvævet som en energireserve.
Fedtvævet er desuden varmeisolerende og beskytter de indre organer. Omega-3 og omega-6 har mange forskellige opgaver i kroppen.

Læs mere


Vegetarisk børnemad

Der er intet til hinder for, at du kan give dit barn vegetarisk mad allerede fra starten. Flere og flere forældre vælger en helt vegetarisk kostholdning eller alternativt at erstatte nogle af måltiderne i løbet af ugen med vegetarisk mad.

Læs mere


Allergi og overfølsomhed

Det er almindeligt, at små børn udvikler madallergi og overfølsomhed. Det kan være svært at skelne de forskellige begreber fødevareallergi, overfølsomhed og intolerance fra hinanden, men nedenfor har vi forsøgt at skabe et overblik over de forskellige begreber.

Læs mere


Næringsguide

Som nybagte forældre kan det være svært at vide, hvilken næring barnet har brug for, og hvilke typer mad man skal give. Her kan du læse om de mest almindelige råvarer, som vi anvender, og de vigtigste næringsstoffer til dit barn, så du kan føle dig tryg i din nye rolle som forælder.

Læs mere