Undrer du dig over, hvorfor vi hos HiPP pludselig taler om bier? Lad os forklare.

To tredjedele af det, vi spiser, er afhængigt af biernes bestøvningsarbejde. Derfor har vi hos HiPP besluttet os for at gøre, hvad vi kan for at hjælpe vores små venner med deres livsvigtige arbejde. For uden bier ingen børnemad.

1 ud af 10 biarter er udrydningstruede.

FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation vurderer, at 71 af de 100 afgrøder, som bidrager til 90 % af alt mad i verden, bestøves af bier. I dag er tæt på en ud af ti biarter udrydningstruede, og mere end 5 % risikerer at blive udrydningstruede i den nærmeste fremtid.

Byg en bivander!

Hjælp de hårdtarbejdende bier med at få pusten og tage en slurk vand, som ikke altid er let at finde for de små, ihærdige pollensoldater.

Byg et insekthotel, og lok bierne til!

Med en boremaskine og et stykke brænde kan du også hjælpe. Bor et antal huller ved siden af hinanden (ca. 10 cm dybe), og placer brændestykket, så hullerne vender mod syd/sydvest. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.

Lad mælkebøtterne stå!

Mælkebytterne er i foråret en af de vigtigste pollen- og nektarkilder for bierne. Den smukke, orangefarvede pollen forekommer i rigelige mængder i mælkebøtterne og kan give bierne deres første overskud af honning. I Sverige er der fx sammenlagt 7 forskellige hovedarter af mælkebøtter og 450 "småarter", så giv plæneklipperen en pause og lad mælkebøtterne stå. Naturen og bierne vil takke dig