Fiskegryde med aioli (4 port)

Ingredienser

150 g laksefilet
150 g sejfilet
100 g pillede rejser
6 cm purløg
3 skrællede kartofler
2 skrællede gulerødder
2 tomater
1 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 tsk. tørret timian
1 dl hvidvin
6 dl fiskebouillon
2 æggeblommer
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. hvidvinseddike
2 dl matolie

Tilberedning

1. Skyl purløgene, og skær dem i skiver. Skær kartoflerne og gulerødderne i stykker af samme størrelse.

2. Varm en gryde med olie, og steg løg, kartofler og gulerødder i et par minutter. Tilsæt laurbærblad, timian, vin og fiskebouillon, og lad det simre i ca. 20 minutter.

3. Skær tomater og fisk i store tern, og læg dem i gryden. Lad det simre yderligere i 5 minutter. Smag til med salt og peber. Tilsæt rejerne.

4. Pisk æggeblommer, sennep og eddike sammen, og tilsæt presset hvidløg. Tilsæt olie i en tynd stråle under konstant omrøring. Smag til med salt og peber.


Servér gryden med aioli og nybagt brød

 

Brug økologiske råvarer, når du laver mad, dels af hensyn til dyr og naturen, men også for den gode smags skyld.