Vi spørger diætisten – fordele med HiPPs økologiske grød og vælling

Det primære argument for at vælge økologisk mad er at beskytte miljøet. Men det kan også være rart at vide, at det, man giver sit barn, er dyrket uden kemiske bekæmpelsesmidler, og at mariehøns har vogtet over afgrøderne! Læs mere om fordelene ved at vælge HiPPs økologiske vælling og grød.

De fleste børn får vælling og grød i løbet af deres første leveår. Nogle gange måske flere gange om dagen. I Sverige anbefaler man højst tre måltider vælling og/eller grød pr. dag.

Vi spørger diætisten

Vi har spurgt Agneta Kjällman, der er Nordisk Ernæringsansvarlig hos HiPP børnemad, om fordelene ved HiPP’s økologiske vælling og grød.

– De største fordele ved HiPPs økologiske grød og vælling er, at de indeholder tilskudsnæring med forskellige vitaminer og mineraler. De har en god ernæringssammensætning, der er tilpasset børn, og udgør derfor god ernæring i en varieret og balanceret kost, svarer hun.

Eftersom jernbehovet er vokset ved 6-månedersalderen, er det vigtigt, at barnet også får anden mad som supplement til modermælk eller erstatning. Her kan grød og/eller vælling være en god løsning. De er ofte populære måltider og er velegnede til morgenmad, mellemmåltid og aftenmåltid.

Og hvis barnet ikke bliver rigtig mæt af modermælk eller erstatning alene, kan man begynde at give smagsportioner af grød, kartofler eller grøntsagspuréer. Man bør dog ikke give smagsportioner før tidligst fra 4-6 måneder.
 
– Man bør ikke give smagsprøver tidligere end 4 måneder, og de skal være bittesmå, tilføjer hun.

Vælg mellem flere

I HiPPs sortiment kan man vælge mellem flere varianter af økologisk grød og vælling, afhængigt af barnets alder.

Som smagsportion er HiPPs grødvarianter fra 4 og 6 måneder velegnede. HiPPs Mild havregrød er et godt og mildt alternativ. Den er også naturligt glutenfri, eftersom kornsorterne i grøden er ris og majs, som ikke indeholder gluten.

HiPPs Havregrød naturel fås fra seks måneder, og du kan selv smagssætte den med most frugt eller frugtpuré.

Fra otte måneder kan du også vælge Fuldkornsgrød med banan og blommer. Når dit barn er 12 måneder, findes der Flerkornsgrød med bær.