Tips til udflugten

Mangler du inspiration? Her kommer et par forslag til enkel udflugtsmad, som de allerfleste børn kan lide. Læs med her, og find skøn inspiration.

Det er naturligvis vigtigt, at dit barn får en varieret kost, som opfylder det daglige næringsbehov. Men vigtigst af alt er det, at barnet faktisk spiser – og helst det, der bliver serveret. Så hvorfor ikke tilbyde både gode og sunde måltider, som barnet kan lide, på en ny og spændende måde. Flyt familiens frokost udendørs, og få hjælp af naturen og omgivelserne til at krydre maden, så den smager af meget mere.

En rigtig festmiddag på udflugten

Om efteråret er det skønt at gå en tur i skoven med børnene. Der er masser at opleve, fra mosbeklædte sten, man kan klatre på, til lækre blåbær, der bare venter på at blive plukket. Hvorfor ikke tilbringe en fridag eller eftermiddag i skoven og gå opdagelse i naturen. Når sulten kommer snigende, kan du med fordel have pakket en picnickurv med lækker mad til små, sultne maver. Frokosttipsene er sammensat ud fra barnets alder. Hvis du vælger et måltidsalternativ fra HiPPs økologiske sortiment, ved du, at dit barn får den næring, det har brug for. Lad dig inspirere af den enkle og lettilberedte mad.

Frokosttips– 1 år:1-årige skal fortsat spise mild og findelt mad. I skoven har vi derfor valgt en række økologiske alternativer fra vores sortiment fra 12 måneder. Spaghetti Cabonara er velegnet som hovedmåltid og kan spises både varm og kold direkte fra emballagen, og som drikkevarer har vi medbragt en vandflaske, som barnet selv kan drikke af, når det er tørstigt. Til dessert tager vi en Smoothie – 4 Frugter med fuldkorn om fås i en praktisk emballage med skruelåg.

Frokosttips – 2 år: Til den aktive 2-årige pakker vi en Lassagne fra HIPP, som er tilpasset børn i alderen 1-3 år. Til dessert har vi lavet en lille frugtsalat med friske frugter i små bidder, som barnet kan lide og kan spise selv.

Frokosttips – 3 år: Til de lidt større børn serverer vi pandekager, som vi har fyldt med HIPPs økologiske frugtpuré, fx æble eller hvad med æbler, som vi har plukket selv. Til drikkevarer er HiPP frugtdrik med æble perfekt. perfekt. Den fås i tetrapack-emballage med eget sugerør, som 3-årige elsker at drikke af. Til dessert tager vi en HiPP Smoothie med fx æble, blåbær, granatæble og som mellemmåltid, inden i tager hjem, er der en ostemad og yoghurt naturel.

Det er måske ikke helt let det der med at varme eller holde maden kold, når man er på udflugt. Men med tilbehør som en køletaske eller madtermobeholder kommer man langt med både varme og kolde retter.

Rigtig god udflugt!