Sådan genanvender du dine børnemadsglas

Hvad sker der egentlig med de gamle børnemadsglas? Du kan naturligvis genanvende børnemadsglassene ved at aflevere dem i glascontaineren, men der er flere smarte måder at genbruge dem på. Her deler vi nogle af vores bedste tips til, hvad du kan gøre med dine gamle børnemadsglas.


Når du vælger at købe færdig børnemad fra HiPP, kan du være sikker på  at dit barn får god og økologisk børnemad. I vores økologiske landbrug er der ingen genmodificerede afgrøder, dyrene lever naturligt, og kun naturlige midler er tilladte. I forbindelse med udviklingen af børnemaden har vi tænkt meget over, at den skal være næringsrigtig og passe til barnets alder og behov. HiPPs økologiske børnemad indeholder ingen tilsætningsstoffer, og du kan derfor føle dig helt tryg ved, at du giver dit barn god mad. 

Men hvad gør du med alle glassene?

Fra et miljømæssigt synspunkt er det vigtigt at genanvende dem. Det gør du enklest ved at sortere glassene i glascontaineren og lågene i metalcontaineren. Men du kan også hjælpe miljøet ved fx at genanvende dine børnemadsglas. Så er glassenes liv ikke slut, når maden er spist, og de kan i stedet få nye opgaver i dit hjem. Her deler vi nogle af vores tips til, hvad du kan gøre for at genanvende dine gamle børnemadsglas.

 

Tips til genanvendelse

Lanterner – det er populært at lave fine lanterner af gamle børnemadsglas. Du kan male dem i fine mønstre eller lade dem være, som de er. Hvorfor ikke dekorere dem med motiver til de forskellige højtider som halloween, jul eller påske. Du skal blot huske at være forsigtig og aldrig efterlade levende lys uden opsyn – og husk at slukke dem.

På krydderihylden – glas i samme størrelse kan være gode at bruge til opbevaring af fx krydderier og andre tørvarer i køkkenet. Og fordi de er gennemsigtige kan du hurtigt se, hvad glasset indeholder, og du kan med fordel have dem stående fremme på hylden eller på en flot bakke. Dekorer dem med en flot etiket, så du aldrig er i tvivl om, hvad de indeholder.

Kopper/drikkeglas – en sjov idé er at bruge glassene som kopper. Dekorer glassene med et smukt mønster, motiv eller navn. Lav et hul i midten af låget, hvor du kan stikke et sugerør ned. De fungerer rigtig godt som små kopper/drikkeglas med låg.

Opbevaring af småting– tænk på alle de perler, pailletter og andre småting, dine børn har samlet. Ved at sortere dem i børnemadsglas er det lettere at holde styr på alle samlingerne. Det bliver også meget mere indbydende og sjovt for børnene at sidde og nørkle med tingene, når de kan se, hvad de har, og ikke behøver at lede efter dem.

Tus- og blyantsholder – det er sjovt for hele familien at dekorere glassene i forskellige farver. Når du har givet hvert glas sin egen farve, kan du bruge dem som holder til farveblyanter og tusser. I det røde glas stiller du alle de røde tusser og blyanter, i den grønne alle de grønne, alle de blå i den blå og så videre. Så er det let at finde den rigtige farve, og det ser rigtig flot ud på skrivebordet.

Små blomstervaser – børnemadsglas er også perfekte som vaser til små buketter. Tænk på den første buket anemoner i foråret eller en lille buket markblomster om sommeren. Hvad er mere velegnet til disse skønne blomster end et børnemadsglas?