Rejser med små børn – sådan gør du med maden

Nu er sommeren her snart, og ferien nærmer sig. Mange børnefamilier er i gang med at planlægge ferierejsen. Det er skønt at rejse med børn, men det er ikke altid helt let at vide, hvordan man skal gøre med maden. Vi deler ti af vores bedste tips til en bedre rejse.


1. Sikkerhedskontrollen Du må tage børnemad, som skal indtages på flyet, med i håndbagagen. Men du skal være omhyggelig med at vise maden i sikkerhedskontrollen, hvor den bliver undersøgt med specialudstyr. Husk også at tjekke, hvad der gælder, hvis du skal skifte fly i et andet land.

2. Flyet – Om bord på flyet kan man normalt får varmet børnemaden. Men det kan være en god idé at sige det med det samme, når man går om bord, for det kan godt blive stresset, hvis du har brug for hjælp midt i serveringen. Skal I flyve længe? Tag gerne lidt snacks med, som barnet kan sidde og gumle på. Fra 12 måneder kan du fx vælge Kiks med fuldkorn og æble.

3. Udlandet – Husk, at man ikke altid kan få det samme udbud og sortiment af børnemad i udlandet, som vi er vant til. Frem for alt kan det være svært at få fat i vælling, hvis det ikke er indkøbt specielt af butikkerne på destinationen. Spørg rejsebureauet, hvad der gælder for dit rejsemål.

4. Bestil børnemad – Vidste du, at du kan forhåndsbestille HiPPs børnemad via Kit4Kids, næsten uanset hvor du skal hen i verden. Så behøver du ikke pakke det med i kufferten, men kan i stedet få det leveret direkte til hotelværelset. Vælg mellem færdige børnesæt til 6, 8 og 12 måneder til hele rejsen. Læs mere her.

5. Toget – Her er der forskellige regler, afhængigt af land, men kontakt togselskabet og spørg om dine muligheder. Hvis du fx rejser i Sverige med SJ's tog, er der regel mulighed for at opvarme børnemaden – i restaurantvognen er der ofte adgang til en mikroovn, ellers plejer man at kunne henvende sig til personalet og bede om hjælp. Spørg, hvad der gælder, når du booker billetten.

6. Bilen – Hvis du kører rundt på vejene til sommer, er der en del hjælpemidler, herunder opvarmningsapparater til børnemad eller vandkogere til bilen, som kan være en god idé at tage med. Du kan naturligvis også stoppe ved tankstationer eller restaurationer på vejen og låne en mikroovn. En termokande med varmt vand til vælling eller grød kan også være god at have ved hånden.

7. Båden – På mange turistbåde er der adgang til mikroovn, og ellers kan man ofte få hjælp af serveringspersonalet til opvarmning af børnemad. Et tip er at spørge inden man køber billetten. Men hvis du skal ud med egen båd uden madlavningsmuligheder, kan en madtermokande med varmt vand fungere til at opvarme børnemaden i et vandbad. En køletaske kan også være praktisk til at holde mad og drikkevarer kølige i solen. Glem ikke redningsvest og solcreme.

8. Portionspakker
– Et godt alternativ er at have mellemmåltider med, der fås i smarte portionspakker som fx smoothies. De er både lette at spise og lette at have med og kan bruges, hvis det haster med at få noget i maven. De er også lette at lukke igen.

9. Kold mad – Et tip er at have mad eller mellemmåltider med, der ikke skal opvarmes. Man ved aldrig, om der opstår forsinkelser, eller om du skal opholde dig et sted, hvor der ikke er mulighed for at opvarme maden. Medbring gerne HiPPs Frugt & Spelt  fra 6 måneder.

10. Vælg mad Her kan du læse mere om HiPPs sortiment, så du let kan planlægge dit barns mad på ferien og samtidig være sikker på, at det får al den næring, det har brug for.

Rigtig god rejse!