Naturlig banandyrkning i Costa Rica

Hos HiPP køber vi alle vores bananer fra et fairtrade-projekt i provinsen Talamanka, Costa Rica. Her dyrkes bananerne på naturlige områder i junglen, frem for i store plantager. Dyrkningen varetages af ca. 1.000 småbønder, og al dyrkning sker naturligvis helt uden bekæmpelsesmidler.

Dyrkningen sker på en naturlig måde, som ikke påvirker junglens vegetation eller menneskerne, der bor der. Planterne står ikke tæt som i plantager, men med tilstrækkelig stor afstand fra hinanden for at forhindre spredning af angreb ved ganske enkelt at fjerne den plante, der er dårlig.

Under disse naturlige forhold trives den gamle klassiske sort "Gros Michel", som ikke kan dyrkes i store besprøjtede plantager. Gros Michel-bananer dufter vidunderligt og har den perfekte sødme til anvendelse i børnemad.

I de 20 år, hvor HiPP har indkøbt bananer fra dette naturbeskyttelsesområde, er leveforholdene løbende blevet forbedret for de to indfødte stammer, der lever her. Deres langtidskontrakt med HiPP giver en tryg og sikker indkomstkilde, hvilket er et særsyn for små familievirksomheder i området. Det er kvinderne, der er den drivende kraft bag banandyrkningen. I dag har mere end 10.000 personer i regionen gavn af projektet, direkte eller indirekte.