Vores mærkninger og certifikater

Her kan du se de forskellige mærkninger og certifikater vi bruger på vores produkter, samt få en enkel forklaring på hvad de betyder. Læs eventuelt mere via de forskellige links, og finder du ikke det du søger, så kontakt os.

Klimaneutral produktion

Produkter med denne mærkning produceres i kuldioxidneutrale fabrikker. Disse fabrikker bruger genanvendelig energi for at sikre en CO2-neutral produktion af børnemad. Udslip fra disse fabrikker, der ikke er CO2 -neutral,  kommer fra køretøjer eller lignende kilder.  HiPP har i flere år klimakompenseret for disse udslip ved at købe kvoter, fra f.eks. et komposteringsprojekt på Sekem Farm i Egypten.

Verdens største økologiske børnemadsmærke

HiPP er verdens største leverandør af økologisk børnemad. Det er noget vi selvfølgelig er stolte over, og derfor fortæller vi det på låget af vores børnemadsglas. Retten til at hævde dette begrunder vi med global dataindsamling omkring salg ud af butik, som varetages af Euromonitor International. Hvert år publicerer de mere end 17.000 rapporter, i 200 kategorier, på 210 markeder. Det gør Euromonitor International til verdens ledende, uafhængige, leverandør af strategiske markedsundersøgelser. Læs mere om dem her

EU økologisk landbrug

"EU-bladet" viser at produktet opfylder de krav som bestemmes af den Europæiske Union når det vedrører økologisk landbrug. Ved sammensatte produkter skal mindst 95% af ingredienserne, i f.eks. et glas med børnemad, være dyrket økologisk. Symbolet siger blandt andet at:                

  • Produktet er dyrket uden brug af ukrudtsmiddel og kunstgødning.
  • Ved produktion af dette produkt er der taget hensyn til miljøet.
  • Produktet produceres med bæredygtige  produktionsmetoder.
  • Produktet indeholder ikke GMO (Genetisk modificeret organismer)
  • Kontrolbesøg gennemføres årligt hos landbrug og producenter af disse produkter.


Du kan læse mere om regler for EU-økologisk landbrug og mærkning her:
ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/farming/organic-farming_en

HiPPs økologiske kvalitet

Alle ingredienser som skal bruges i HiPP børne mad testes for optil 1200 forskellige  uønsket emner, og processen omfatter 260 forskellige tests fra jorden hvor de dyrkes til det færdige børnemadsglas. Med disse kvalitetsprøver ligger vi langt over EU's krav til Økologisk landbrug og resultatet er økologisk børnemad af garanteret højeste kvalitet. Øko-mærket garantere for den kvalitet og er underskrevet af Stefan Hipp, fjerde generations producent i familieforetagende HiPP. Du kan læse mere om HiPP økologiske kvaliteter.

MSC - bæredygtige fisk

MSC står for Marine Stewardship Council, som er en global organisation som oprindelig blev startet af WWF og Fødevareindustrien. MSC-mærket garantere at fisken er fanget vildt og at den fanges med minimal påvirkning af havets økosystem. Bæredygtig fiskemetoder fremme og bidrager til et levende hav. Fisk med MSC miljømærket kan spores i hele fødekæden helt tilbage til det bæredygtige fiskeri. Læs mere her