Varme retter
HiPP har tilsat amarant i nogle af de vegetariske glas. Hvad er amarant? – Svar: Amarant er en gammel plante, der blev dyrket allerede i Inka-tiden. Den vokser mange steder i verden, og dens frø anvendes blandt andet i grød, brød og pandekager. Amarant har en rund og mild smag og giver et værdifuldt tilskud af protein og frem for alt jern og calcium. Det høje indhold af jern i amarant kombineret med jern fra udvalgte vegetabilske produkter betyder, at HiPPs vegetariske retter giver et værdifuldt tilskud af jern.
Kan glassene med mad opbevares ved stuetemperatur, inden de åbnes? – Svar: Glassene kan opbevares ved stuetemperatur, inden de åbnes, fordi de er varmebehandlet. Det betyder, at de får en lang holdbarhed, også ved stuetemperatur.
Hvor længe kan et åbnet glas opbevares i køleskab? – Svar: Et åbnet glas med børnemad, som ikke er spist med ske, kan stå med låg i maks. 24 timer. Glas med frugtpuré kan stå med låget på i tre døgn, og en åbnet smoothie bør kasseres efter 24 timer.
Kan jag tage HiPPs børnemadsglas med til varmere lande, uden at de bliver nedbrudt? – Svar: Ja, du kan sagtens tage vores børnemadsglas med til varmere lande. Glassene er varmesteriliserede, hvilket betyder, at de kan klare alle klimaer.
Hvornår må jeg begynde at give mit barn mad fra glas? – Svar: De fleste børn klarer sig godt på en kost bestående udelukkende af modermælk og/eller modermælkserstatning de første seks måneder af deres liv. Ved cirka 6-månedersalderen er det et godt tidspunkt at begynde at lade barnet få små smagsportioner af puréer og grød, gerne mens man stadig ammer barnet. Formålet med smagsportionerne er, at barnet lige så langsomt skal smage forskellige fødevarer. Barnet har også brug for at vænne sig til at spise med ske. Om man så giver barnet smagsportioner fra glas eller hjemmelavet mad er mere et spørgsmål om, hvordan man praktisk ønsker at håndtere maden til sit barn.