Menu

Svampe

Champignoner og andre svampe

Historie

Champignonen vokser vildt i skove og på engarealer. I 1700-tallet begyndte man at dyrke champignoner i Frankrig. Der findes flere forskellige typer champignoner. De mest almindelige er hvid og brun champignon. Champignoner dyrkes over hele verden og er den mest udbredte svamp.

Kantarel og tragtkantareller er i familie med hinanden. Kantarellens farve kommer fra karoten, som er et provitamin til vitamin A.

Tilberedning

De fleste svampe steges, woksteges eller stuves. Champignoner kan man også spise rå i salater. 

Nedfrysning

Svampe kan fryses i tilberedt form. Den enkleste metode er at blanchere dem først

Svampe til små børn

Små børn kan spise små stykker tilberedte svampe, men det plejer ikke at være den første type mad, barnet smager. Når de bliver lidt ældre, kan de også spise rå stykker champignoner.

Specielle næringsstoffer

Champignon indeholder blandt andet 110 mg kalium og 17 µg selen pr. 100 g. Kantarellens flotte farve kommer fra karoten, som er et provitamin til vitamin A. Den indeholder 900 µg karoten, omregnet til vitamin A bliver det 75 RE* og også 15 µg vitamin D pr. 100 g. *retinolækvivalen.